Archive for 22/01/2013

Saopštenje

Reformisti Vojvodine pozdravljaju akciju Ministarstva unutrašnjih poslova na čelu sa ministrom policije Ivicom Dačićem, kao I celokupan državni vrh, nakon što su uklonili spomenik tkz. Pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca I Medveđe. Sa ovim činom država Srbija je pokazala da ima snage I moći da se obračuna sa svim negativnim pojavama I tendencijama, da na pravi način zaštiti integritet svoje teritorije, smatraju Reformisti Vojvodine. Reformisti Vojvodine poručuju da država ne sme da dozvoli raznoraznim nacionalistima na severu Srbije da koriste težak ekonomski trenutak I podgrevaju ambicije da se I na severu Srbije zagovora treća autonomija. Kome to sve danas treba, nije teško zaključiti, kaže se na kraju saopštenja reformista Vojvodine.

Saopštenje

Povodom napada na policajce koji se desio tokom proslave Srpske nove godine oglasili su se Reformisti Vojvodine. Oni najoštrije osuđuju taj napad i traže da vinovnici budu adekvatno kažnjeni. U isto vreme Reformisti Vojvodine daju podršku Policijskoj stanici u Novom Sadu koja čini sve da bezbednost građana bude na najvišem nivou. Rešenje ovog problema mora se tražiti u porodici, reformi obrazovnog sistema kao i otvaranjem novih radnih mesta kako bi se mladi sklonili sa ulice i bili koristan deo društva, kažu Reformisti Vojvodine.

Saopštenje

Nedopustiva je sporost državnih organa, po pitanju rešavanja uzavrele i napete situacije, koja u višenacionalnoj zajednici kakva je Bač može da ima i nesagledive posledice po pitanju sigurnosti i bezbednosti svih gradjana, smatraju Reformisti Vojvodine.
Istina koje na vlasti treba da izadje što pre na videlo, da se pred gradjane Bača i Vojvodine izadje sa argumentima, da se što pre prekine ova agonija u kojoj bahatost i vandalizam pojedinaca narušavaju ugled zemlje u celosti, ističu Reformisti Vojvodine.
Reformisti Vojvodine najoštrije osudjuju današnje incidentne u kojima ima povredjenih ljudi i traže da intervenišu i najviši državni organi.

Novi Sad, 5.01.2013 godine

Reformisti Vojvodine.