Archive for admin

Saopštenje

Delegacija Reformista Vojvodine posetila je juče Morović i Jamenu, mesta opštine Šid koja su ugrožena katastrofalnim poplavama i iz kojih su meštani evakuisani. Neophodnu pomoć ugroženom stanovništvu donirali su i Reformisti Vovjodine na čelu sa predsednikom Nedeljkom Šljivancem i zamenicom predsednika ogranizacije mladih RV Rajkom Tomić i Jelenom Dragić. Pomoć sadrži konzerviranu hranu, flaširanu vodu, dugotrajno mleko i ostale potrebne namirnice za ličnu higijenu. Meštani su se zahvalili na ovoj donaciji, ističući da će ona biti prosleđena onima kojima je to u ovom momentu najpotrebnije. Ovo nije prva humanitarna akcija koju sprovode Reformisti Vojvodine, oni su takođe učestvovali i u drugim raznim aktivnostima prikupljanja pomoći za siromašne i socijalno ugrožene osobe.

Novi Sad,
23.05.2014. god

Sekretarijat

Reformisti Vojvodine odneli humanitarnu pomoć u Morović

Planovi Reformista Vojvodine za 2014. godinu

Reformisti Vojvodine juče su održali koktel za novinare, na kom su sumirali ostvarene rezulate u prethodoj godini i predstavili planove za sledeću godinu.

Saopštenje

Na juče održanoj redovnoj Skupštini Reformista Vojvodine produžen je mandat na četiri godine Nedeljku Šljivancu, za predsednika Izvršnog Odbora partije izabran je Robert Jakubec, mandat je dobio i generalni sekretar partije Miodrag Pantelić a za predsednicu foruma žena izabrana je Mirjana Dragović.

Saopštenje

Reformisti Vojvodine zalažu se za zaštitu domaćih poljoprivrednih proizvoda i daju bezrezervnu podršku paorima u borbi za njihova prava. Pri tome podsećaju da je ove godine otkupna cena bostana na ulicama sela oko 5 dinara, da je otkupna cena breskve od 11 do 13 dinara, da je višnja otkupljena po 45 dinara, duplo manje nego prošle godine, da je cena paradajza na veliko oko deset dinara, da je cena pšenice oko 15 dinara sa tendencijom pada, da je kukuruz novog roda na zeleno 12 dinara, itd, itd. Ovakvo stanje i politika koja se vodi prema selu, je neodrživa i pod hitno se moraju iznaći rešenja za novonastalu situaciju koja preti da se otrgne kontoli, kaže se izmedju ostalog u saopštenju Reformista Vojvodine.
U isto Reformisti Vojvodine za vrlo loše stanje na tržitu poljoprivrednih proizvoda, upiru prstom na preterani uvoz, kao i neplansku proizvodnju u Srbiji. Kao rešenje, Reformisti Vojvodine nude švajcarfski model, koji podrazumeva podizanje carine na uvozne proizvode, u vreme berbe domaćih proizvoda i izražavaju veliku zabrinutost za novonastalu situaciju, s obzirom na finansijsku iscrpljenost seljaka.
Sa ovakvom politikom cena i subvencija koje još u celosti nisu isplaćene, dovodi se u pitanje prolećna setva, zaključuju Reformisti Vojvodine.

  • © Reformisti Vojvodine 2012-2013